Review: HYDRO Silk van Wilkinson Sword

In Beauty by Ceetje8 Comments

Ik ontving een test exemplaar van het nieuwste scheersysteem voor dames: De HYDRO Silk van Wilkinson Sword. Nou scheer ik zelf al jaren met het gewone scheersysteem van Wilkinson. Nu in de wintermaanden was het natuurlijk een extra goede test (want eerlijk is eerlijk die benen worden dan net wat minder bijgehouden dan in de zomer) Ik heb dan ook een goede vergelijking kunnen maken van het gewone en het nieuwe scheersysteem.

Hydro-Silk-Wilkinson-Sword-review

Ik heb nog even overwogen om voor en na foto’s te maken, maar uit commercieel oogpunt (ik wil geen geschokte bezoekers die nooit meer terug komen op mijn beautyblog, doordat ze getraumatiseerd zijn van mijn behaarde benen) heb ik dat toch maar achterwege gelaten. Wat ik wel heb gedaan is mijn voicerecorder onder de douche aangezet om zo direct te kunnen vastleggen wat ik van de HYDRO Silk vind.

Wilkinson-Sword-ladies-Hydro Silk review

Als eerste viel me op dat hij lekker in de hand ligt. Beter dan de gewone versie. Hij is wat lichter, maar ook de vormgeving zorgt ervoor dat hij gewoon lekker in de hand ligt. De HYDRO Silk moet je nat gebruiken, dus onder de douche is het beste. Dit zegt Wilkinson erover: De scheerkop van HYDRO Silk bevat een uniek serum met zee-extracten en sheaboter, dat wordt geactiveerd als het in contact komt met water. Dankzij dit serum wordt met elke scheerbeweging het natuurlijke vochtgehalte van de huid aangevuld. Je huid profiteert hiervan tot maar liefst twee uur na het scheren, wat zorgt voor een gezonde en stralende huid. 

Hydro Silk Wilkinson Sword 15

Bovenstaande animatie van Wilkinson geeft vergroot aan hoe de verzorgende en gladmakende bestandsdelen in de scheerkop verwerkt worden. Nu heeft het normale systeem ook een laagje wat bij aanraking van water ervoor zorgt dat het scheren makkelijker gaat, maar deze voelt toch echt anders. De scheerkop is ook wat groter en ik heb het gevoel dat hij ook echt makkelijk over mijn benen glijdt. 

Wilkinson-Sword-Hydro-Silk-review

En toen ik het persbericht er later op na las klopte dat gevoel ook wel, want dit wordt er nog meer over gezegd: HYDRO Silk is het eerste scheersysteem voor vrouwen van Wilkinson Sword met vijf scheermesjes en geeft het meest gladde scheerresultaat tot nu toe. De vijfkoppige scheercombinatie is zo gemaakt – ieder blad zit apart vast – dat het zich moeiteloos aanpast aan de vrouwelijke vormen. De toppen van de mesjes zijn verder zo ontworpen dat je minder last hebt van het onprettige gevoel dat je soms kunt hebben als er aan de haartjes wordt getrokken om te worden afgeschoren. Dit zorgt voor een comfortabel gevoel tijdens het scheren en een bijzonder glad resultaat.

review-Wilkinson-Sword-Hydro Silk

Hierboven een foto van het mesje van de HYDRO Silk (bovenste) en het mesje van mijn gewone Wilinson Sword. Het mesje van de HYDRO Silk heeft meer scheerbladen en ze zijn ook een stuk dunner. Het verschil in gladheid tussen het oude en nieuwe systeem is minimaal, maar ik merkte wel dat mijn been geschoren met de HYDRO Silk zachter aanvoelde. En ja inderdaad ook na het douchen nog. Als je scheert zie je ook dat de scheerkop het serum afgeeft. Soms trekt het een beetje draden, maar dit stoort niet. Maar hij overtuigde me pas echt bij de bikinilijn test: normaal gesproken gebruik ik altijd een scheerolie bij het scheren van de bikinilijn, maar doordat het serum wat ervan af komt zo zacht was durfde ik het nu zonder olie te doen. Ik was echt heel erg verrast: Het scheerde super glad, strak en het belangrijkste zonder irritatie! 

Als mijn gewone scheermesjes op zijn ga ik overstappen op de HYDRO Silk (nu nog regelmatig die benen bijhouden in de winter ;) De Wilkinson Sword HYDRO Silk is verkrijgbaar in de drogist vanaf half februari. Adviesprijs:  € 13,99  voor het scheersysteem (inclusief één mesjes), € 14,99 voor een pakje met drie nieuwe mesjes.

Met welk scheersysteem scheer jij je? 

Volg jij Ceetje.nl al via Bloglovin? De 150 volgers zijn gehaald en bij de 200 komt er een winactie :)

 

Don't be shy......Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
CeetjeReview: HYDRO Silk van Wilkinson Sword

Comments

 1. Laura

  Leuk om jouw review te lezen. Ik heb zelf ook een testexemplaar ontvangen die ik nog moet proberen. Aangezien ik altijd met de simpelste wegwerpmesjes van HEMA scheer (en voor mijn benen een epilator gebruik), zal ik wel verschil merken!
  Laura onlangs geplaatst…Complete look: Sweater weather

 2. Healthy Mommy

  Hé wat leuk; een review over een scheermes. Eindeloos heb ik gezocht naar de juiste.. Stiekem denk ik toch dat ik bij de Gilette Pro Glide voor mannen blijf ;-)
  Trouwens geniaal stukje over getraumatiseerde bezoeksters vanwege overbehaarde benen…
  Healthy Mommy onlangs geplaatst…Healthy Mommy Update

 3. Alette

  Dit klinkt wel als een fijn scheermesje :) Maar ik moet zeggen dat ik dit soort systemen met verwisselbare kopjes toch altijd erg duur vind.
  Met mijn wegwerpscheermesjes kom ik ook een heel eind…
  Alette onlangs geplaatst…Hema Persdag

 4. saskia

  Hoi hoi, ik heb je genomineerd voor een Liebster award, kijk morgen even op mijn blog voor de vragen aan jou en de uitleg over de award! Ik vind je blog super leuk!

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.