DIY Dinsdag – Fotocollage met 3D tekst

In DIY by Ceetje22 Comments

Bij de Action zag ik een half jaar geleden een klein schilderij met daarop de tekst : “A true love story never ends” Ik vond het schilderij een beetje saai, maar de tekst pakte me. Ik maakte een foto en appte die naar mijn vriend. Hij vond ‘m wel aardig, maar volgens hem kon ik dat net zo goed zelf maken. En dan nog veel mooier. “Jij bent toch zo creatief, doe er dan wat mee” . Vervolgens deed ik er natuurlijk niets mee, totdat de verjaardag van mijn vriend in zicht kwam.

DIY foto collage instagram

Afgelopen jaren hebben we heel wat mooie, leuke en grappige momenten op de gevoelige plaat vastgelegd. En zo kwam ik op het idee om hier een fotocollage van te maken. Een paar foto’s had ik al met Instagram bewerkt en het leek me leuk om alle andere foto’s ook te voorzien van een filter en frame en vierkant te maken. Dit deed ik met het programma Snapseed, wat je 30 dagen onbetaald kan gebruiken. Nou zijn hier natuurlijk heel veel programma’s voor. Doordat ik gekozen had voor een flink formaat poster (70×100) merkte ik wel dat je kwaliteit foto’s goed moet zijn als je ze op groot formaat wilt afdrukken.

DIY fotocollage

Nadat ik ongeveer 50 foto’s vierkant had gemaakt, geframed en voorzien van een leuk filtertje ging ik aan de slag op www.hema.nl om er een poster van te maken. Hiervoor koos ik niet voor de optie collage, maar voor poster. Als je voor collage kiest heb je namelijk allemaal frames waar je niets aan kan veranderen. Maar als je voor poster kiest kun je alle foto’s zelf naast elkaar zetten. Dit is best wel een gepuzzel aangezien je moet kijken hoeveel foto’s er naast elkaar passen. Het fijne is wel dat het programma van Hema aangeeft als je een foto uitlijnt of verkleint, wanneer ze recht staan en even groot zijn. Dan zie je een raster verschijnen en weet je dus dat je goed zit. Als de foto niet goed is van kwaliteit (bv sommige Instagram foto’s van mijn telefoon) dan geeft het programma dit ook aan. 

DIY fotocollage met tekst

Toen ik de poster na vier dagen kon ophalen, wilde ik het nog ergens opplakken. Ik had het natuurlijk ook als canvas kunnen laten afdrukken, maar aangezien ik er nog letters op wilde plakken was ik bang dat dit te zwaar zou worden voor het doek. Ik ben naar de bouwmarkt gegaan en had daar geluk dat er een oud stuk hardboard stond. Deze kon ik voor een symbolisch bedrag van €0,50 op maat laten zagen. (Denk eraan: als je iets nodig hebt uit de bouwmarkt en je vermoedt dat je hulp nodig hebt van het mannelijke geslacht, trek dan altijd je hoge hakken aan en doe een mooie lipstick op. Gegarandeerd dat je vriendelijk geholpen wordt. En nee dit is geen misbruik, maar GEbruik maken van je charmes ;) 

_DSC5126

Eenmaal thuis heb ik de poster met dun dubbelzijdig plakband op  het hout geplakt. Eerst heb ik flink veel stroken plakband op het hout geplakt.Daarna gebruikte ik de koker waar de poster inzat om de poster geleidelijk en zonder bobbels op het hout te plakken. Gebruik hier geen lijm voor, want dan wordt het geheid een bobbelbende. Ik had het geluk dat ik bij de Xenos mooie houten letters vond, want anders had ik deze zelf moeten maken. Met hetzelfde dunne dubbelzijdige plakband maakte ik de letters vast op de poster. Twee hele kleine dunne schroefjes aan de achterkant, stevig koord spannen, gaatje boren in de muur, plug en schroef erin, ophangen. En klaar was het verjaardagscadeau :)

Met dit schilderijtje van de Action begon het idee. Ik ben er aardig wat uurtjes zoet mee geweest, maar had dan wel een origineel en creatief cadeau. Voor de poster betaalde ik €24,45 en de letters van Xenos waren €1,29 per stuk. Van de dubbelzijdige tape weet ik de prijs niet exact, maar deze was ongeveer €6,- per rol en daar heb ik er twee van gebruikt. Kosten hardboard: €0,50 en een glimlach :)

En wat vinden jullie van deze eerste DIY. Zouden jullie het leuk vinden elke eerste dinsdag van de maand een DIY dinsdag te zien? 

Ik zou het leuk vinden als je me volgt via Bloglovin :)

Don't be shy......Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
CeetjeDIY Dinsdag – Fotocollage met 3D tekst

Comments

 1. Manon

  Dankjewel voor je lieve berichtje en ik ga het proberen met de filmpjes! Ik wil trouwens al heel lang zo’n collage maken. Dankjewel voor deze leuke diy!!

  1. Author
   Ceetje

   Ben heel benieuwd naar je filmpjes :) En of je zelf een leuke poster gaat maken. Succes ermee Manon. X Cé

 2. Marjolein Kucmer

  Super leuke blog heb je! ik volg je op Bloglovin! ;)

  En ja DIY zijn erg leuk! en deze is super creatief en veel beter dan het origineel :)

  Jullie foto’s zijn wel echt prachtig, zoveel liefde is altijd mooi om te zien!

  <3

 3. Ilse

  Leuk ideetje!
  Wat heb je veel foto’s van jou en je vriend samen! Hoe lang zijn jullie al samen?

 4. rosita

  Ik vind je Diy erg geslaagd, vooral omdat je er iets waardevols van heb gemaakt. Je vriend zal er vast happy mee zijn.

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.