Naar de kapper met Treatwell

In Haar by Ceetje28 Comments

Inmiddels hebben jullie het al wel gezien. Ik ben niet langer blond, maar een behoorlijke redhead. Mijn haar laten knippen doe ik het liefst alleen bij mijn eigen kapster. Maar van Treatwell mocht ik een bezoek brengen aan een kapper in Amsterdam. Aangezien ik het knippen dus niet door iemand anders wil laten doen besloot ik dat het dus iets met kleur moest worden. Highlights had gekund, maar ik dacht “what the hell” laten we maar weer eens wat extreems gaan doen.

ervaring Kapper la maison amsterdam

Met de kleur rood in mijn achterhoofd die ik vroeger had (een hele felle roze rood, zie dit artikel) besloot ik een kapper uit te zoeken. Vlak voor kerst is het vaak overal druk en het liefst wilde ik het op een dag doen dat ik toch al in Amsterdam aan het werk was. En dan is Treatwell een mooie oplossing. Ik kon invullen waar ik naar toe wilde (kapper) , wat voor een soort behandeling (kleurspoeling) en het mooiste: Niet alleen de datum maar ook het tijdstip kun je invullen.  Vervolgens rollen dan alle salons eruit die aan jouw criteria voldoen. Ideaal! Vervolgens krijg je een bevestigingsmail met tijdstip en adres van boeking. Via de sms kreeg ik ook direct een berichtje dat ik geboekt had. Vreemd genoeg stond mijn afspraak hier een uur te vroeg in, maar na een half uur kreeg ik weer een sms je van de kapper met dit keer het juiste tijdstip. Opgelost….dacht ik.

La maison kapper amsterdam rozengracht

kapper rozengracht amsterdam

kopje thee bij de kapper

Dus na een dagje werken was het zover. De kapper die ik had uitgezocht was La Maison. De flagship salon van het Franse cosmeticahuis La Biosthétique. Een mooie, moderne lichte salon. Direct na mijn werk nam ik nog even snel een Mac (geen lipstick, maar burger) en tijdens het weg schransen werd ik gebeld door La Maison waar ik bleef. Ik legde uit dat ik om 19 uur had geboekt en dat ik dit duidelijk in mijn bevestigingsmail en sms had staan, maar ook 1 verkeerde sms had gekregen.  Dus toch wat haastig ging de rest van de burger erin en op naar de Rozengracht. De sfeer in de salon was professioneel, maar toch ontspannen. Ook oogde alles lekker clean en met twee verdiepingen ook ruim genoeg. Ze verontschuldigde zich voor de fout in de planning en onder het genot van een kopje thee werd doorgenomen wat ik wilde. Het mocht extreem vertelde ik. Het liefst roze rood, waarbij ik de foto van vroegah liet zien. Ze lieten kleurenstalen zien waarvan ze dachten dat het goed bij mij zou passen.

Kapper amsterdam la maison rozengracht

La Biosthétique kapper la masion amsterdam

Ik liet merken dat ik op hun expertise afging, als de kleur maar bij me zou passen. Er werden twee kleuren uitgezocht die van donker (bij de uitgroei) naar licht zouden worden aangezet. Dit 2-tone kleurverschil zie ik niet echt goed terug en dat is jammer, want hier betaal je wel extra voor. Mijn haar voelde wel lekker zacht van de producten die ze gebruikt hadden. Na de behandeling moest ik behoorlijk wennen aan het rode haar. Dag lief blond meisje… en hallo redhead.

20141218_185759

rood haar kleuren staal 2 tone uitgroei

De eerste dag op mijn werk kwamen er meerdere collega’s naar mij toe die zagen dat er een hele strook haar niet goed was mee geverfd. Huh das lelijk! (later heeft mijn eigen kapster mijn haar geknipt en die pluk zoveel mogelijk uitgedund) Ik heb de salon opgebeld om te zeggen dat er een pluk haar niet meegenomen was en dat ik de kleur iets te oranje vond. Helaas kwam er niet actief een antwoord en dus vroeg ik maar wat ik zelf kon doen om de verf er sneller uit te krijgen. Met Head & Shoulders wassen werd er gezegd. Tja die had ik al in huis gehaald. Een “beetje” jammer dat er niet actief op het probleem werd ingegaan. Ik had toch graag willen horen: “Wat vervelend, kom snel langs dan kijken we naar een oplossing”

rood haar kort kapsel bolhoed

Ik was van plan om nadat ik geverfd en geknipt was een mooie foto shoot te maken. Mijn haar zelf glansde heel mooie en de kleur an sich is heel mooi. Helaas vind ik de kleur voor bij mijn huidskleur  echt te oranje. Dit zie je op de meeste foto’s niet (wel een beetje op de foto linksboven waar je ook de niet geverfde pluk ziet), maar geloof me..it is! Ik kreeg opmerkingen van “oh my gosh you look like a superhero! tot “hey Bassie…piediepieide”. Nee echt lekker voel ik me er niet bij en dus is Head & Shoulders nu mijn beste vriend. Wassen, wassen en nog eens wassen tot ik weer een “lief en schattig” blondje ben.

Het kappers bezoek viel dus tegen, maar mocht ik (met mijn drukke agenda) weer een behandeling zoals massage, facial, nails etc willen boeken ga ik dat zeker via Treatwell doen.

Via welke site boek jij je beauty behandeling als je druk bent?

Doe jij al mee met de winactie? Maak kans op een kleurrijk oogschaduwpalette. Klik hier om mee te doen.

Don't be shy......Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
CeetjeNaar de kapper met Treatwell

Comments

 1. Marit

  Rechtsboven lijkt de kleur nog wel mooi, maar het ziet er inderdaad een beetje uit alsof het al een tijdje na het verven is en de kleur er al uit is gegaan. Tenminste ik had met rood haar altijd dat het eerst mooi donkerrood was en dat er bij de eerste wasbeurten nog veel van de kleur uit ging. Jammer dat je er niet blij mee bent en zeker jammer van de salon dat ze je geen oplossing bieden voor het niet verven van een pluk. Slechte reclame voor hen.

 2. Anita

  Jammer dat de kleur anders uitvalt. Bij de eerste foto lijkt hij inderdaad rood en bij de tweede foto oranje.

 3. Anita

  Jammer dat de kleur anders uitvalt. Bij de eerste foto lijkt hij inderdaad rood en bij de tweede foto oranje.

 4. Roos

  Rood is een moeilijke kleur, mocht je het willen redden.. keune 6.66 is een mega rode kleur (die ik 2 jaar geleden had). Die kocht ik altijd bij de kappers winkel. Of je kan er van keune een red booster in doen. Helemaal blond zal je niet meer worden, rood moet er uit groeien, ook met spoeling…. app me maar als je wat wilt weten ik ben inmiddels expert :p
  Roos onlangs geplaatst…Stoppen met bloggen? + video overzicht

 5. Cynthiiaa

  Jeetje, ik weet nog wel dat ik ineens jouw koppie voorbij zag komen in het rood en ik vind het je ook écht heel goed staat Ceetje! De kleur staat je goed, zowel de intensrode kleur op de vierkantfoto en dan in de rechterbovenhoek, maar ook de oranjetint. Jammer dat je haar niet mooi heeft gepakt en dat het ook niet de kleur is geworden die je wilde hebben. Such a shame! Ik vind het je wel echt goed staan hoor dame, helemaal in combinatie met zo’n lekkere rode lipstick. Btw, ik had even het andere artikel bekeken met je gekke extreme kapsels.. love them all! Vooral nummer 6, die is echt amazing!

 6. Lies

  Wat jammer dat de kleur zo anders uitgepakt heeft! Ik vind het ook wel heel erg dat ze een pluk niet goed meegepakt hebben en ze ook niks ondernomen hebben om het op te lossen. Voor mij moet een bedrijf toch wel dat stukje service hebben en de verantwoordelijkheid op zich nemen als ze iets fout hebben gedaan.
  Lies onlangs geplaatst…My week in pictures – Week 2

 7. Cindy

  Heftig dat rode, maar het past wel bij je! Wat ontzettend jammer dat de salon zo reageerde over je kleur. Wel goed dat je eerlijk bent over de behandeling. Ik heb nog nooit iets via Treatwell geboekt, misschien moet ik dat toch maar eens gaan doen.
  Cindy onlangs geplaatst…Outfit: Diner time

 8. Petra

  De kleur vind ik je best wel heel goed staan en vind de tint wel echt bij je passen, gezien je kapsel vorogeschiedenis..Sjuchttttt..de Bassie…piediepieide! opmerking is zo weinig origineel, iedereen met oranje/ rood haar heeft die in de loop der jaren al gehoord. Tja schijnbaar is het heel makkelijk om op zo een flauwe manier kritiek te uiten en dit niet normaal te durven zeggen…

  Ik vind het een groot minpunt voor de salon dat men het niet nodig vind om serieus om te gaan met een klacht zoals jij deze geuit hebt. En dan bedoel ik de compleet gemiste pluk…je zou denken dat men dat wel ziet bij het drogen van je haren.
  Zelf boek ik best wel regelmatig een behandeling via Treatwell, en dat gaat tot nu toe altijd goed!
  Petra onlangs geplaatst…Nails: Petra Says : “Very tres chic”..

  1. Author
   Ceetje

   Die opmerking kwam gelukkig van iemand die als eerste eerlijk vertelde dat er een pluk aan de achterkant niet geverfd was en we konden daarna er goed om lachen met de Bassie grap ;) Maar inderdaad heel erg slecht van de salon. Al hadden ze alleen maar gevraagd nog langs te komen om er naar te kijken. Dat had tenminste wat professioneler overgekomen.

 9. Marloes

  He wat jammer dat ze er niet zo netjes mee zijn omgegaan. En erg slecht dat er nog een pluk te zien was. Succes met wassen dan maar :-)! Hopelijk is het er snel uit! Ik ben ook niet tevreden over mijn bezoekje. En daar snapte ze helaas niet wat schouderlengte betekende. Ach ja… haar groeit gelukkig weer aan :-)!
  Marloes onlangs geplaatst…Lush BB Seaweed Masker

 10. chucky1012

  Vreemd dat zo een mooie kapsalon niet de klacht van de klant nestjes behandeld.
  Zonde dat er een hele pluk niet mee geverfd was.
  Ik wilde in de herfst eigenlijk ook mijn kapsel knalrood verven.
  Maar omdat ik van sommigen een aantal jaren geleden negatieve reactie’s ontving heb ik het niet gedaan.
  Toch denk ik erover om het dit jaar wel te doen in de herfst ;-)

  Xoxo

 11. Babs

  Dit is wel balen, het was netter geweest als je terug mocht komen. Dat zou pas echte service zijn. Wil je echt hulp om de kleur weer terug te krijgen, kijk dan even bij mijn blog. Vlakbij Rotterdam zit een kapster (Jaex) en die gebruikt een merk waarmee je je haar weer mooi kan oplichten en dan zou ze je weer blond kunnen maken, denk ik.
  Volgens mij had je mijn ombre haar toen gezien op FB. Informeer anders even bij haar, je weet maar nooit. x
  Babs onlangs geplaatst…Eyeliner als je overhangende oogleden hebt, welke methode werkt het best?

 12. lisa

  Oh jeetje wat erg. En ook niet eens met een goede oplossing komen. Vrij schandalig! Mijn kappersafspraak liep wel gelukkig helemaal goed :)

 13. Jacky Baan

  Wauw, op de tweede foto van de vier foto’s is het echt prachtig!
  Ik zie het die pluk, wat erg!!

  Is het verder nog wel opgelost?? Of hebben ze het gelaten voor wat het is na jouw telefoontje?

  XXX

  1. Author
   Ceetje

   Helaas is er geen andere oplossing aangeboden. Mijn kapster heeft de pluk uitgedund en ik ben nog steeds met anti roos shampoo aan het wassen :(

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.