Review: Real Techniques expert face brush & blush brush

In Kwasten by Ceetje27 Comments

Een tijdje geleden was ik in Rotterdam voor een bloggersmeeting. We zijn toen ook even langs de winkel Shop!nbox gegaan. Deze winkel verkoopt o.a. Sleek en Real Tecniques producten. 

real tecniques kwasten review evaring favoriete

Waar ik in Londen niet kon slagen voor Real Techniques kwasten is het in Rotterdam wel gelukt. Ik had natuurlijk ook een aantal gezellige beautybloggers om mij heen die me konden adviseren welke kwasten ik het beste kon kopen. Het liefst wilde ik de grote poederkwast, maar deze was op. Dus kocht ik de expert face brush en de blush brush.

Real Techniques kwasten face expert blush brush review

Real techniques kwasten zijn ontworpen door de zussen Sam en Nic Chapman. Deze twee visagisten hebben ook hun eigen Youtube kanaal Pixiwoo, waar ik altijd met veel plezier naar kijk (en mezelf vervolgens voorneem om deze look nu echt na te maken;).

kwasten pixiwoo real techniques

De kwasten zijn gemaakt van synthetische haren en voelen echt heerlijk zacht aan. De stelen liggen fijn in de hand en doordat ze van aluminium zijn gemaakt zijn ze ook lekker licht. 

RT face expert brus review Real techniques

De kwasten kunnen op zichzelf rechtop staan door de rubberen onderkant. 

RT blush brush review

De expert face brush (€12,50) is geschikt om vloeibare producten mee aan te brengen. Ik gebruik al een tijd mijn holy grail BB cream van Etude House. Deze bracht ik altijd aan met mijn vingers, zodat hij net wat beter in de huid versmelt. Als ik mijn Zoeva buffer kwast gebruikte was de dekking gewoon te heftig. Omdat deze BB cream van zichzelf al een top dekking heeft werd het te cakey met de Zoeva buffer kwast. Maar als ik de BB cream aanbreng met de Real Techniques expert face brush oogt het veel natuurlijker. Doordat de kwast niet groot is ben ik wel wat langer bezig dan met mijn handen of de Zoeva kwast. Maar het resultaat is echt heel mooi natuurlijk geblend. Doordat hij klein is vind ik het ook fijn aanbrengen rond de ogen en de neus. Je kunt gewoon net wat preciezer werken met deze expert face brush.

Expert face brush real techniques review ervaring

face expert kwast real tecniques pixiwoo review

De blush brush (€14,50) is juist weer wat groot in verhouding met de meeste blush kwasten die ik heb. In eerste instantie was ik bang dat ie te groot zou zijn voor mijn mini wangetjes. Maar doordat hij taps loopt valt dat reuze mee. Hij blend echt heel natuurlijk en zorgt ervoor dat mijn blush goed verspreid opgebracht wordt. Normaal gesproken breng ik mijn blush aan om daarna nog even met een poederkwast erover heen te gaan. Dat is bij deze kwast bijna niet meer nodig, zo natuurlijk brengt ie de blush aan. 

blush brush real techniques review RT favorite brush

blush kwast RT review pixiwoo

Zoals jullie wel merken ben ik erg blij met de Real Techniques kwasten. De poederkwast staat nu ook hoog op mijn wishlist. Je kunt de kwasten kopen bij Shop!nbox aan de Karel Doormanstraat te Rotterdam. Maar natuurlijk ook in webshops zoals the Make Up Spot.

Heb jij al kwasten in je stash van Real Techniques? Wat is je favoriete kwasten merk?

Win een make up pakket met Essence, W7, ELF en Fogan producten. Kijk hier hoe je kans kunt maken.

 

Don't be shy......Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
CeetjeReview: Real Techniques expert face brush & blush brush

Comments

 1. chucky1012

  De make-up kwasten zien er heel mooi uit en zo handig in het gebruik om je make-up mee aan te brengen.
  Ik heb wel een paar nieuwe kwasten nodig ;-)

  Fijne dag Xoxo
  chucky1012 onlangs geplaatst…Sale

 2. faat

  Ik heb de expert face brush, de powder brush en de setting brush en ik vind ze zo fijn! Ik gebruik ze dagelijks. De blush brush wil ook nog. Zelf heb ik ze via iherb gekocht. Scheelde echt veel in aanschaf.

 3. saskia

  De expert face is inderdaad heel fijn en de blush kwast ga ik steeds meer waarderen omdat ik daar heftig gepigmenteerde blushes mee blend na het aanbrengen! werkt erg goed! Ik heb zelf twee nieuwe kwasten van real techniques en ik vind de kwasten fijn, een aantal gebruik ik dagelijks! goede review en prachtige foto’s weer!!

 4. Wendy (MissPinkyNails)

  Ik vind de kwasten er altijd zo vreemd uitzien van RT. Ik heb zelf kwasten van de Make Up Studio en die werken na mijn idee goed. Ik weet niet waarom maar zo idolaat als dat iedereen over de RT kwasten is zo flauwtjes denk ik erover :P ;)
  Wendy (MissPinkyNails) onlangs geplaatst…All Over Holographic

 5. Iris - TBM

  Wauwie! Wat een prachtige foto’s! Echt heel mooi! De kwasten lijken mij ook heel fijn. Ik ben al wel weer toe aan nieuwe!

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.