Bouw je eigen spiegelreflex camera

In Lifestyle by Ceetje8 Comments

Als klein meisje stond ik al in de doka op zolder mee te kijken naar hoe mijn vader zelf foto’s afdrukte. De geur van de chemicaliën vond ik stiekem lekker en het opkomen van de foto’s in de bakken was super spannend. Later ging ik zelf fotograferen met een analoge spiegelreflex camera. En tijdens mijn studie (handvaardigheid en kunstgeschiedenis) was fotografie mijn tweede vak waardoor ik mijn eigen foto’s ging afdrukken. 

Tegenwoordig gaat bijna alles digitaal. Maar aangezien alles terug komt , denk aan de polaroid camera in de vorm van de populaire instax camera, was het natuurlijk te verwachten dat ook analoge fotografie weer terug zou komen. Niks direct klaar je foto’s en wissen welke niet goed gelukt zijn (of waar je suf op staat). Nee dagen wachten totdat je rolletje is afgedrukt bij de HEMA en maar hopen dat ze gelukt zijn.

Van de gadget site Radbag mocht ik deze DIY Konstruktor SLR lomografie camera ontvangen. Radbag is een webshop waar je de meest originele cadeau’s kunt vinden.Voornamelijk voor de categorie mannen (die zoooo moeilijk zijn om iets voor uit te zoeken) vind je echt super toffe gadgets. 

bouw je eigen analoge camera

Volgens de instructie zou de camera binnen 1-2 in elkaar gezet kunnen zijn. Helaas is me dat niet gelukt aangezien de gebruiksaanwijzing Ikea achtig aandeed.  Okay en eerlijk is eerlijk, omdat ik behalve gewoon alles in elkaar te zetten ook direct wilde begrijpen waarom het zo in elkaar zat. Na een uurtje of vier had ik hem in elkaar, maar helaas viel de spiegel (niet geheel onbelangrijk bij een spiegelreflex camera) er  uit toen ik hem wilde testen. Dus met lichte frustratie ging ie weer bijna helemaal uit elkaar. Een paar dagen later lukte het mij om hem af te krijgen. Wat een euforisch gevoel: Mijn zelfgebouwde camera whoop whoop!  

De camera kan naar eigen inzicht beplakt worden, maar ik heb zelf alleen de zwarte stickers gedaan om het zo rustiger te houden. De film rolletjes kocht ik bij de HEMA, maar kunnen ook via de link van Radbag gekocht worden. Voordeel bij die van Radbag is dat ze 400 ISO zijn en dus wat beter resultaat geeft voor donkere plekken zoals binnen of weinig zon buiten. 

lomography konstruktor camera

Kortom het heeft even wat (stiekem toch wel lekker ontspannende) knutsel uurtjes gekost, maar ik ben echt super blij met mijn DIY camera. Het eerste rolletje is nog niet vol, maar ik zou via Instagram sowieso een foto plaatsen van het eindresultaat. De DIY Konstruktor is te koop bij Radbag en kost maar €34,95.

Heb jij wel eens een “ouderwetse” camera gebruikt zoals een spiegelreflex of een polaroid? 

Don't be shy......Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
CeetjeBouw je eigen spiegelreflex camera

Comments

  1. Kim

    Wat een onwijs gaaf idee zeg! Heel tof trouwens dat jij (nog) foto’s op de oude manier kan ontwikkelen. Wat had ik graag gewild dat ik eerder mijn passie voor fotografie had ontdekt. Ik vind het ook heerlijk.

    Ga je binnenkort ook foto’s delen die je hebt gemaakt?

  2. Jeany

    Wat gaaf dat jij dat kan !
    Die site is trouwens ook echt vet leuke dingen staan erop , ik kende deze site nog niet.

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.