Fish eye lens voor je smartphone

In Lifestyle by Ceetje7 Comments

Een tijdje geleden kocht ik voor €4,- bij HEMA deze fish eye lens voor op je smartphone of tablet. Hij lag op de blijmakers tafel met mannencadeau’s, maar ik ben ook gek op gadgets. Door het lage bedrag nam ik hem mee, maar echt veel ervan verwachten deed ik stiekem niet.

selfie fish eye lens voor mobiel hema

fish eye lens voor telefoon hema

In het doosje zit dus een kleine lens, een drie magnetische plak ringetjes, een beschermdopje voor de lens en koortje. Maar hoe werkt het? De lens is magnetisch en bij sommige telefoons kan hij dus gewoon er op geklikt worden. Is je telefoon niet magnetisch dan kun je de kleine ringetjes plakken om je normale lens heen. Bij mijn Samsung Galaxy s3 mini was dat dus nodig. Helaas valt de ring net ietsje over mijn oorspronkelijke lens heen. Hierdoor krijg je extra soort vignette effect (donkere kring aan de buitenkant van de foto) . Door de lens erop te zetten krijg je een panorama foto met 180 graden beeld. 

fish eye lens hema review . fish eye lens hema review goedkope fish eye lens telefoon

De eerste foto die ik er mee maakte is onderstaande in de spiegel. Nu heb je natuurlijk altijd een reflectie met flits frontaal in spiegel (duh), maar het jammere is wel dat de lens bij mij de flitser blokkeert. Dit ligt aan het model van mijn telefoon. Zo dat waren de paar nadelen (toestelafhankelijk) en dan nu door naar wat ik er uiteindelijk van vind: Het is gewoon een super leuke gadget voor een paar euro! Het is handig om van een grote groep mensen een foto te maken (geen grote selfiestick nodig) en het fish eye effect is te grappig!

PicMonkey Collage

PicMonkey Collage2

De extra ringetjes heb ik al op telefoons van vriendinnen geplakt en de lens zit nu standaard in mijn tas omdat ie zo lekker klein is. Ik heb zelfs mijn tweede al gekocht omdat ik de eerste in de kroeg ben kwijt geraakt. (did I mention I was clumsy;)

Dus mocht je nog op zoek zijn naar een leuk cadeautje voor een man OF gewoon zelf deze gadget willen uitproberen: Voor €4,- kun je hem halen bij HEMA of via hun webshop hier kopen.

Heb jij gadgets voor je telefoon?

Don't be shy......Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
CeetjeFish eye lens voor je smartphone

Comments

  1. Maaike

    Ah, wat leuk zeg! Ik denk dat ik deze ga aanschaffen deze zomer, wanneer ik naar Lowlands ga. Daar lijkt hij mij perfect voor!

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.