Matte rode lipstick Inglot 408

In Lipsticks by Ceetje10 Comments

Al veel te lang lag deze Inglot lipstick in mijn “nog te reviewen” bak. Maar met kerst wilde ik deze graag op en dus ging ie voor mijn lens, op mijn arm en voilà op eerste kerstdag op mijn lippen.

review Inglot matte lipstick 408


Inglot staat vooral bekend om hun freedom system palettes waarbij je de producten uit het palette kan halen en zo je eigen collectie van blush/oogschaduw etc kan samenstellen. In Amersfoort zit een Inglot winkel en het merk is ook in een aantal andere winkels en salons te krijgen. Online bestellen kan natuurlijk ook gewoon.

matte rode lipstick Inglot review

Nu over naar de rood matte lipstick die nummer 408 heeft. Beetje jammer dat Inglot ze geen namen geeft….. De huls is vrij simpel glanzend zwart. Wel voelt hij een stuk zwaarder en steviger aan dan bijvoorbeeld de HEMA  hulzen. Het heerlijke is dat er een heerlijke geur zit aan deze lipstick, lekker zoet! Toch weer een extraatje :) Macademia, Avacado, Vitamine E zijn wat extra interessante ingrediënten die toegevoegd zijn.

Inglot lipstick 408 review

En dat is wel nodig, want doordat de lipstick mat is is hij niet al te best voor droge lippen. Hij droogt mijn lippen niet extra uit, maar het voelt wel wat droog aan tijdens de eerste uurtjes dragen. Voordat ik hem opbracht heb ik mijn lippen gescrubd, maar je ziet toch nog wel wat velletjes erdoor heen. Het opbrengen gaat heel erg stroef. Dit vind ik persoonlijk niet zo heel erg , want diezelfde stroefheid geeft vaak ook aan dat hij goed blijft zitten. Maar even snel bijwerken gaat hierdoor wel iets lastiger. Een lipkwastje gebruiken zorgt er wel voor dat het makkelijker en netter opbrengen is. 

Inglot lipstick 408 lipstick review

De houdbaarheid is dan inderdaad ook meer dan goed te noemen. Hij blijft echt uren zitten en zelf een maaltijd overleeft hij goed. Ik ben onder de indruk! Ik kan me zelfs niet eens herinneren dat ik hem na het kerstmaal heb bijgewerkt…. De kleur rood is er eentje met een blauwe ondertoon. Ook weer een favoriet van mij, want daardoor lijken je tanden iets witter. Ook schemert er soms een beetje roze doorheen. Kortom voor mij echt de perfecte kleur rood.

swatch Inglot review lipstick 408 matt

perfect matte red lipstick classic

Ondanks dat het opbrengen niet haastig kan en hij niet de meest moisterising lipstick is in de wereld is het voor mij door zijn waanzinnige houdbaarheid, pigmentatie en perfecte kleur rood een super aanwinst. Voor €13,- dus te krijgen in de winkels of online bij Inglot.

Wat is jouw perfecte rode lipstick? 

Don't be shy......Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
CeetjeMatte rode lipstick Inglot 408

Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.