Review: Fogan cosmetics lipstick 06 en 13 (€1,-)

In Lipsticks by Ceetje27 Comments

Op de Vintage Beauty Beurs stond een Fogan kraampje waar bijna het hele assortiment verkocht werd. De producten van Fogan kosten allemaal maar €1,- per stuk en als je er 11 koopt betaal je er maar 10. Zoals je je misschien kan voorstellen nam ik gelijk een mandje vol aan make up mee. Want hé, dat mag allemaal onder het mom: Testen voor de site :) En als je er ook niet gelijk straat arm van wordt is dat mooi meegenomen!

Ik kocht naast de baby blauwe nagellak ook een paar Perfect Lipsticks.

Fogan matte lipstick review budget

Wat ik als eerste fijn vind is dat ze ingedraaid helemaal in de huls verdwijnen. Zoals jullie misschien wel is opgevallen ben ik nogal een kluns (drie gloednieuwe blushes kapot etc) En als de lipstick dan helemaal in de huls verdwijnt kan dat een hoop ellende besparen. Denk aan een onthoofde lipstick met iets te wild de dop erop doen.

Review Fogan matte lipstick swatches

Wat me gelijk opviel toen ik de dop eraf haalde was de geur. Mijn kaken trokken als een soort Pavlov effect samen. (denk nu aan zure matten….dat bedoel ik dus;) Ze ruiken namelijk naar Hubba Bubba kauwgom. Héél zoet, maar toch een beetje zuur. Zelf ben ik een zoetekauw dus stoor ik me hier absoluut niet aan. Eenmaal op je lippen overheerst de geur niet echt meer.

Review Fogan matte budget lipsticks

Ik kocht de kleur 06 en 13. Op het eerste gezicht (in de huls) lijken ze best op elkaar. Maar de 06 is toch een heel stuk lichter dan de 13. De bovenste foto is nr 06 en daar onder zie je de 13.

Goedkope matte lipstick Fogan review 08 Review Fogan matte lipstick 13 budget

De lichtste kleur heeft toch wel een extra veeg nodig om tot onderstaand swatch resultaat te komen, terwijl de 13 met één veeg al een lekker pigment afgeeft. Het zijn matte lipsticks, dus geen parelemoer of glitter erin. Er zit nog een heel klein glansje aan, maar dat komt …huh dit gaat raar klinken..doordat ze op een of andere manier ook een beetje sheer zijn. En dan weer niet zo transparant. Ze gaan best stroef over je lippen heen (zoals de meeste matte lipsticks) maar toch hebben ze een sheer sfeertje. Zijn jullie al confused??! 

Swatches matte Fogan lipstick 08 13

Fogan lipstick 06 lip swatch

Fogan lipstick mat swatch 13

Ik denk dat je het wel begrijpt als je de lip swatch foto’s ziet. De houdbaarheid is best aardig. Een klein hapje en drankje overleven ze zeker. En wat ik fijn vind is dat ze gelijdelijk aan eraf slijten. Ze stainen (in de huid trekken) namelijk een beetje.

Al met al helemaal geen slechte lipsticks voor die ene Eurie per stuk! Fogan producten zijn te verkrijgen in hun webshop en ze staan vaak op beurzen. 

Ben jij al bekend met het merk Fogan? Wat is jouw favoriete matte budget lipstick?

Heb je een nieuw telefoonhoesje nodig? Bij deze winactie kun je een hoesje naar keuze winnen. En een LE Sleek palette kun je hier winnen.

Don't be shy......Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
CeetjeReview: Fogan cosmetics lipstick 06 en 13 (€1,-)

Comments

 1. chucky1012

  Prachtige en zomerse kleuren lipsticks!
  Ik vindt vooral de laatste een shinny colour waar ik heel veel van hou ;-)
  Ik had het merk ook op het BFF Event gezien.
  Je hebt er nl. ook nagellak van.

  Ik wens je een fijne dag…..
  chucky1012 onlangs geplaatst…Oranje

 2. Kimberley

  Ik kende dit merk nog niet, maar ik vind die lichte lippenstift wel een hele mooie kleur! De donkere ook, maar de lichte heeft iets extra’s. En lekkere prijsjes ook!
  Kimberley onlangs geplaatst…Koningsdag!

 3. Demi

  Wauw, die kleuren staan je heel mooi! Ik heb ook op zo’n soort event een mooie blush kunnen scoren voor €1,- xxx

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.