Diorshow Iconic Overcurl: Zoektocht naar de perfecte mascara #6

In Mascara's by Ceetje21 Comments

Dit is alweer de zesde review voor mijn zoektocht naar de perfecte mascara. En vandaag show ik jullie de Dior Iconic Overcurl. Eentje uit het luxe segment dus. Want de normale verkoop prijs is €35,50. Laat mijn moeder het maar niet lezen dat ik zoveel aan een mascara uitgeef. Gelukkig betaalde ik niet de volle mep, maar bestelde ik tijdens een 40% kortings actie van de Ici Paris XL

review Dior mascara Iconic overcurl

Dit zegt Ici Paris XL over de mascara: Dior Diorshow Iconic Overcurl is een professionele mascara die zorgt voor spectaculaire volle en gekrulde wimpers. Dior ontwikkelde deze Iconic Overcurl mascara met filmsterren met een fantastische oogopslag in het achterhoofd. Deze mascara heeft een gebogen borsteltje, dat lijkt op een professionele wimperkruller. Hierdoor ontstaat een extreem gekruld effect. Iconic Overcurl bestaat in drie kleuren: Over Black, Over Brown en Over Bleu.

dior iconic review

Laat ik beginnen met de verpakking. Kan niets anders zeggen dan chique! Oh ja en lastig te fotograferen, want jij spiegelt natuurlijk als een malle met zo’n metallic huls.

dior iconic overcurl mascara review

diorshow iconic overcurl mascara ervaring

Het borsteltje is gebogen. Om eerlijk te zijn ben ik hier eigenlijk niet zo van. Net zoals te grote borstels. Met Miss lomp als middle name en Miss ongeduld als last name wil ik alles namelijk snel. En met zo’n gebogen borstel is er dan een grotere kans op mascara knoeien op mijn oogleden. Bij deze is dat ook het geval. Voordeel van het gebogen borsteltje is wel dat hij inderdaad meer lift geeft. Mijn wimpers krijgen meer krul.

eye lashes dior overcur mascara reviewDe foto van de mascara op mijn ogen is gemaakt bij de eerste keer gebruiken en met één laag. Mijn wimpers waren in een niet al te beste staat tijdens deze shoot. En ik moet eerlijk toe geven dat , als ik hem nu zou fotograferen, het er beter uit zou zien. Het product is namelijk iets meer ingedroogd (eigenlijk al weer bijna te snel voor het aantal keren dat ik hem gebruikt heb) Maar ik ben ook het zig zaggend aanbrengen beter onder de knie gaan krijgen. Hierdoor zit hij nu mooier dan de eerste keer (op de foto dus).

diorshow iconic overcurl mascara review

Toch grijp ik liever naar de andere mascara’s die ik in mijn stash heb. Dat komt omdat ik hem niet genoeg vind separeren. Ook vind ik dat de tweede laag al snel een rommeltje wordt. Begrijp me niet verkeerd de Dior Overcurl is best aardig. Maar voor het bedrag wat je ervoor moet neertellen vind ik het niet in verhouding.

Dior mascara review iconic overcurl

Alle wimpers zijn natuurlijk anders, maar voor mij komt deze niet in mijn top drie terecht. Op dit moment grijp ik overdag toch het liefst naar mijn FM 3 step mascara (lekker snel veel volume) en als ik uitga combineer ik de Benefit met de Chanel voor een echt boemchicawowow effect.

Welke mascara is op dit moment jouw favoriet? 

Er lopen op het moment twee winactie. Maak hier kans op een zoete blush en ga hier naar de winactie van het oogschaduwpalette

Don't be shy......Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
CeetjeDiorshow Iconic Overcurl: Zoektocht naar de perfecte mascara #6

Comments

 1. chucky1012

  Wauw, het ziet er zo goed uit!
  Fijn dat je het in de aanbieding had gekocht met een flinke korting ;-)
  Ik ben er zelf zeer benieuwd naar.
  Heb namelijk van die hele lange wimpers en ben snel bang dat ze tegen mijn brilglazen aan zullen komen.
  Fijn artikel en heel duidelijk.

  Xoxo

 2. Didi

  Grappig om te lezen dat je het zigzaggend opbrengen ook bij andere mascara’s blijft toepassen. Maar voor dat boemchicawowow effect zou je ook de FM 3-Step Mascara in combinatie met de FM Brow & Lash Creator kunnen gebruiken. Instante look van valse wimpers zonder het geklier van het opplakken :-)

  1. Author
   Ceetje

   Hey Liset. Heb nog steeds dezelfde lens, maar fotografeer op een andere plek (en dus ander licht) nu. Voor de ooglook heb ik ,volgens mij, wel van die goedkope Ebay macro lenzen ervoor gedaan.

 3. Esther

  Ik gebruik deze mascara nu (in waterproof)! En eerlijk gezegd valt die mij onwijs tegen (maar ik vind het zonde om hem gelijk weer weg te gooien). Je kan inderdaad max 1 laag doen, anders ontstaan er direct klonten. Ook vind ik dat de kwaliteit van het product snel terugloopt in vergelijking met andere mascaras. Mijn zoektocht gaat verder naar de perfecte waterproof mascara.

  1. Author
   Ceetje

   Ik vond hem ook erg tegenvallen helaas. Ik gebruik momenteel twee mascara’s over elkaar heen; Eerst de They’re real van Benefit om te separeren en daarna een laagje Chanel la Volume. Succes met je zoektocht :)

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.