Smokey eyes: Patty op rechts & Ceetje op links

In Ooglook by Ceetje26 Comments

Tweede Pinksterdag zat ik model voor Patty haar visagie opleiding bij de B Academy in Amsterdam. De rechterkant van mijn gezicht maakte Patty op. Er werd aandacht besteed aan het egaliseren van de huid d.m.v. foundation en concealer. Wat een prachtige producten worden er bij de B Academy gebruikt, ik keek mijn ogen uit. Shapen, wenkbrauwen en lippen kwamen ook allemaal aan de orde. Maar de focus lag deze les voornamelijk op smokey eyes.

smokey eye smudge green

Ik kwam thuis met een half opgemaakt gezicht. De andere kant van mijn gezicht heb ik zelf opgemaakt. Met natuurlijk de tips die ik had opgevangen tijdens het model zitten. 

B academy smokey eye Patty

Na de basis begon ik met de wenkbrauwen. Best lastig als je niet dezelfde kleur hebt, maar het was puur om te oefenen. Want zo donker als ze nu zijn heb ik ze natuurlijk niet. (Nou ja vroegah toen ik zwart haar had wel…zie dit artikel) Onderstaand foto is het oog dat Patty had opgemaakt.

groene smokey eyes green mint

Met dit kohlpotlood van de Hema ben ik begonnen met de lijnen te zetten. Het is een lekker zacht potlood waar een smudger aan de achterkant zit. Daarna is het blenden, fixeren met mat zwarte oogschaduw en nog meer blenden. Voor de binnenkant koos Patty voor een prachtige kleur groen. Deze had ik thuis niet dus zocht ik een vergelijkbare kleur uit. Om eerlijk te zijn vind ik deze kleur groen (wat lichter en meer naar mint toe) wat mooier staan bij mijn ogen. Dit is het oog wat ik zelf opmaakte.

mint green smokey eyes smudge

Wat is het super leuk om bij zo’n les model te zitten en daarna datgene wat je opgepikt hebt zelf na te maken (of een poging daartoe;). Ik ga deze techniek zeker vaker proberen met andere kleuren op het bewegend ooglid. 

groene smokey eyes kohlpotlood sleek

groene smokey eyes kohlpotlood

Maak jij wel eens smokey eyes? Gebruik je dan alleen zwart of ook andere kleuren?

Maak kans op een statement t-shirt van Have it all. Kijk hier hoe je mee kunt doen.

Don't be shy......Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
CeetjeSmokey eyes: Patty op rechts & Ceetje op links

Comments

 1. Lonneke

  Wat een mooie kleuren voor een smokey eye. Ik vind dat je het goed hebt na gemaakt, deze look staat mooi bij je ogen.

 2. Debbie

  Wow, wat een mooie look met dat groen! Die ene foto waar alleen de rechterhelft van je gezicht is gedaan vind ik een beetje creepy :-)

 3. saskia

  Hij is lekker knal de look, mooi gedaan van Patty en van jou! je hebt het heel goed gedaan! leuk dat je met zo’n dag zelf ook veel oppikt!

  1. Author
   Ceetje

   Het zwart met het kohlpotlood van de hema. Gefixeerd met mat zwart uit het Sleek oh so special palette. Die groene kleur komt uit een heel goedkoop oogschaduw palette wat ik een paar jaar geleden in Amerika heb gekocht. Heb het merk hier (of op Ebay) nog nooit gezien.

 4. Roxanne

  Dit is gewoon meer dan prachtig! Ik maak zelf heel vaak smokey eyes en ik vind het dan ook leuk om wat fellere kleuren te gebruiken!

 5. Esmée

  Wauw, wat een heftige ooglook. Ik vind het enorm mooi aangebracht. Bij een smokey eye maak ik ook wel eens gebruik van kleuren, dat geeft eigenlijk een super leuk effect. x
  Esmée onlangs geplaatst…DIY: Hartje van klei

 6. Lei la Itroban

  Oeps, waarschijnlijk ben ik enige die het absoluut niet mooi vind. Begrijp me niet verkeerd, ik vind jou een prachtige vrouw maar deze make-up is volgens mij veel te harsh. Het woord wat bij me opkomt is ‘travestiet’ Ik weet niet hoe ik het anders moet omschrijven, sorry. Daarentegen vind ik de groene oogschaduw wel heel mooi van kleur….

  1. Author
   Ceetje

   Fijn dat je zo eerlijk bent. Deze look is ook niet iets wat ik normaal zou dragen, maar een oefening voor een opleiding. Ik zie deze look ook meer als lekker creatief zijn en iets wat je meer bij bv. modellen in bladen zou zien dan een draagbare overdag look. Liefs Céline

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.