Essence All about Candies eyeshadow palette review & look

In Oogschaduw by Ceetje23 Comments

Wat wilde ik graag zo’n Essence All about…palette hebben. Maar het kwam er steeds maar niet van om er één te kopen. Een paar weken geleden zag ik bij Iris op haar blog een winactie voor een heel mooi pakket van Essence. Daar zaten o.a. twee eyeshadow palettes van de All about serie bij. Ik deed natuurlijk mee en heb me al die tijd netjes ingehouden om ze maar niet te kopen. 

Review look Essence All about Candies eyeshadow palette

Een week geleden kreeg ik een waanzinnig pakket binnen, mennnnn ik voelde me meer dan jarig! Deed stiekem zelfs zo’n suf overwinning dansje. Oeh oeh! Het meest benieuwd was ik naar het vrolijke gekleurde All about Candies palette. Eenmaal dit pastel plaatje op de gevoelige plaat vast gelegd kon ik niet wachten om te swatchen. De oogschaduws voelen heel zacht en met de vingers geswatched kwam er heel veel pigment vanaf.  

swatches Essence All about Candies oogschaduw eyeshadow palette

Essence All about Candies eyeshadow palette look review swatches

De eerste swatch foto is in indirect zonlicht en de tweede in direct zonlicht. Ze zijn behoorlijk shimmery. Het vreemde vond ik wel dat het volgende op de achterkant van het palette stond: Six eyeshadow colours harmonising with each other. Long lasting. Silky and smooth texture with different effects ranging from matt to shimmer to metallic

Swatches Essence All about Candies palette oogschaduw

Swatches review All about Candy Candies Essence oogschaduw palette

Dat ze zacht en silky zijn klopt helemaal. Maar ik zie echt geen matte kleur erbij zitten. Bij het maken van de look probeerde ik ze met een kwastje aan te brengen, maar dat vond ik niet fijn werken. Aangezien ik zoveel mogelijk kleuren in de look wilde verwerken was met mijn vinger werken me te grof. Dus voor het eerst in tijden heb ik de ouderwetse spons applicator er weer bij gepakt.

Ooglook eye look Essence All about Candie eyeshadow palette

Ik gebruikte eerst de NYX jumbo pencil in milk in de hoop dat de kleuren dan beter zouden uitkomen. Dit is zeker wel gelukt, maar doordat ze al vrij zacht waren van zichzelf moest ik oppassen dat het niet een te zachte laag werd op mijn oog. In mijn waterlijn heb ik de mint groene chalky eyeshader van de Hema aangebracht om het nog speelser te maken. De close up foto van mijn oog heb ik bewust met wat donkerdere belichting gedaan, omdat de lichte kleurtjes anders al te snel overbelicht zouden worden en dus minder goed te zien.

Ooglook met pastel kleuren Essence

Ooglook Essence all about Candie palette lente look pastel kleuren oogschaduw

Ik viel in ieder geval wel op met deze look, want toen ik even boodschappen ging doen (en alweer vergeten was dat ik als een pastel gekleurde paasei bij liep) complimenteerde de caissière in de supermarkt me over mijn ooglook :)

Ik denk dat ik dit palette nog vaak ga gebruiken komende lente. Al is het alleen al omdat de kleurtjes zo leuk matchen bij bijvoorbeeld mijn nagellak of oorbellen :)

Draag jij andere kleuren make up in de lente?

Like jij Ceetje.nl al op Facebook? Snel even doen, want dan kan je met deze winactie meedoen :)

Don't be shy......Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
CeetjeEssence All about Candies eyeshadow palette review & look

Comments

 1. saskia

  Leuk gedaan zo met je look, de foto’s en wat je erbij draagt!! echt een super pigment heeft het palette, ik ben zelf niet zo van de pastel tintjes terwijl als ik het dan zo bij jou zie… begin ik toch weer te twijfelen of ik het palette niet toch ook wil haha
  saskia onlangs geplaatst…Yves Rocher Lippenstift Rood

 2. Amy

  Mooie look heb je ermee gemaakt, staat je goed! Ik draag het hele jaar door eigenlijk gewoon hetzelfde, haha. Alleen draag ik misschien nét iets meer brons en goud als het warmer wordt omdat dit mooi bij m’n getinte huid past :D
  Amy onlangs geplaatst…MAC Patentpolish Lip Pencils

 3. Bertine

  bedankt voor de tip.. ik gebruik dit palette nooit vanwege de slechte pigmentatie maar ik heb ook het NYX jumbo pencil in de kast liggen!

 4. Jasmijn

  Ik zag dit palette in de winkel liggen, en was er niet zo benieuwd naar, maar na het lezen van deze revieuw wil ik hem heel graag kopen! Mooie swatches en mooie ooglook!
  Jasmijn onlangs geplaatst…Favorieten van Maart

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.