Kruidvat Nude oogschaduw palette

In Oogschaduw by Ceetje8 Comments

Deze week staan er een paar budget oogschaduw palettes in de folder van Kruidvat. Niet dat ik het nodig heb. Nee sterker nog ik had mezelf verboden om nog meer budget palettes te kopen. Zo reviewde ik recentelijk bijvoorbeeld nog dit palette van I heart make up. Maar gisteren kon ik me toch niet inhouden en kocht ik het Nude palette van merk X (geen idee nl waarvan hij is).

review kruidvat oogschaduw nude palette

Er waren drie soorten oogschaduw palettes te krijgen: de Smokey, Color en Nude. Lekker vellig koos ik dus voor de Nude, omdat ik merk dat ik dit soort kleuren toch het meest gebruik. De verpakking is van karton en de voorkant is vrij simpel. Het oog wat erop afgebeeld staat is heel erg vaag. Alsof het dik ingezoomd is van een foto en de kwaliteit hierdoor zwaar naar beneden heeft gehaald. Dat leid me wel een beetje af om eerlijk te zijn, maar it’s inside that counts toch?

Kruidvat Nude palette budget

Toch nog heel even over de buitenkant, want aan de achterzijde staat vermeld dat er 12 glitter oogschaduws inzitten. Mmmm klopt niet helemaal, want er zitten ook een paar matte of satijn kleurtjes tussen. En als ik dan toch ga mierenneuken vind ik shine en glitter ook een verschil. En de meeste kleuren zijn shine. Mag ik zeuren voor die luttele €7,- die dit palette kost? Ja dat mag ik aangezien de flinke concurrentie in deze prijsklasse met merken zoals Sleek, MUA, W7 etc.  Maar er is ook nog wat leuks over de verpakking te melden. Zo vind ik het namelijk heel leuk dat de oogschaduws namen hebben gekregen. Dit staat aan de achterzijde gemeld en er ligt ook een plastic overheen aan de binnenkant waarop de namen staan.

Kruidvat Nude oogschaduw palette

En dat is weer leuk, want nu kan ik jullie vermelden dat het palette voornamelijk warme kleuren bevat maar ook een paar koele zoals de Toffee en Ready. Er zit een spiegeltje aan de binnenkant en ook een duo applicator/ kwastje krijg je erbij.

review Kruidvat Nude palette Kruidvat Nude oogschaduw palette review

De kleuren vind ik een goede combinatie en doen me denken aan palettes zoals de Naked2, MUA Undressed etc etc. Het pigment is over het algemeen vrij goed, maar de mattere kleuren (en dan vooral de twee lichtere Lite en Beige) zijn wat minder. Ze kruimelen wel een beetje. Bij het swatchen in de winkel kreeg ik de oogschaduw vrij makkelijk van mijn arm geveegd en bij het maken van de swatch foto’s heb ik dan ook een oogschaduwbasis gebruikt om ze beter te laten zitten.

swatches Nude oogschaduw palette Kruidvat

Ik heb nog geen tijd gehad om een look te maken, aangezien ik het palette gisteren middag kocht, maar die eyeshadowbase lijkt me zeker een aanrader om je look niet weg te blenden. Ze zijn wat minder romig en iets kruimeliger dan bijv de Sleek en MUA palettes en ik vermoed dat ik dit palette van Kruidvat daardoor ook minder vaak zal gebruiken. 

Al met al heb je voor €7,- een aardig palette met goede combinaties van kleuren en matte/ shine oogschaduws. Het palette staat in de Kruidvat folder die loopt van 7 t/m 20 december. 

Hebben jullie nog tips voor goede en goedkope oogschaduw palettes? 

Don't be shy......Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
CeetjeKruidvat Nude oogschaduw palette

Comments

 1. Julia

  Ik was zo benieuwd naar dit palette! De swatches zien er heel erg goed uit, maar wel jammer dat hij wat kruimig is. Dat betekent vaak niet heel erg goeds.
  Julia onlangs geplaatst…FIXING SPRAY | ETOS

 2. Monique

  Mooi palette is dit. Ik heb die met die felle kleuren gekocht, omdat ik al veel nude kleurige palette heb. Ben er erg benieuwd naar.
  Swatches zijn in ieder geval veelbelovend van dit palette, ben benieuwd naar een ooglook.
  Binnenkort komt die felle online bij mij :)
  Monique onlangs geplaatst…Mijn Sinterklaas cadeautjes

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.