Furry Friend tag

In Persoonlijk by Ceetje15 Comments

Deze tag gaat al een tijdje rond in bloggersland. Nou ben ik normaal gesproken niet zo van de tags. Ik houd er gewoon meer van om over beauty te schrijven en vooral te fotograferen. Maar voor de Furry Friend tag maak ik graag een uitzondering. Lees je mee?

Poetie en Rocky

 • Wat zijn de namen van je huisdieren?

Poetie en Rocky. Poetie betekent wit in het Indonesisch. Je schrijft het eigenlijk als putih, maar we wonden dit makkelijker. Bij Rocky hebben we nog even zitten twijfelen of we hem Froggy zouden noemen. Hij was als jong katje namelijk altijd zo lekker aan het spelen en springen. Hij klom trouwens ook in de muren met structuur behang omhoog naar het plafond.

Witte dove pers kat poes

 • Wat voor soort dier is het en welk ras?

Allebei katten. Poetie is een witte pers die doof is. En rocky zijn moeder was een bengaal en zijn vader ook een pers. Ik weet nog goed hoe de moeder van Rocky eruit zag. Echt een prachtig motief op haar vacht. Dat Rocky zijn vader een pers was zie je aan de puntjes haar boven op zijn oren.

close up mooie kat

 • Hoe lang heb je je huisdieren al?

Allebei vanaf dat ze jong waren. Rocky is 13 en Poetie een half jaar ouder.

Witte pers en bengaalse kat

 • Hoe kom je aan je huisdieren?

Poetie heb ik van mijn ex  gekregen voor mijn verjaardag. Ik ben in december jarig en rond die tijd zijn er vaak niet zoveel nestjes. Dus heeft hij Poetie gekocht bij Interpets. Ik weet niet of deze winkel nog bestaat, maar even een waarschuwing: Koop nooit een beestje bij dit bedrijf. Bij twee vrienden van mij zijn hun honden heel snel  na aankoop overleden.  Poetie is als baby poesje ook heel erg ziek geweest.  Uiteindelijk is hij er lichamelijk boven opgekomen.  En Rocky komt uit een nestje van een gezin die heel veel dieren had.

gekke witte dove poes

 • Wat is er zo grappig aan de persoonlijkheid van je huisdieren?

Poetie is als veel te jong katje weg gehaald bij zijn moeder. En omdat hij ook nog eens met de vrachtwagen vanuit Tjechie naar Nederland is gekomen heeft hij een beetje een tic van de mallemolen gekregen. Hij heeft autistische trekjes. Miauwt ons elke ochtend om 7 uur wakker en raakt in de war als er iets veranderd in huis. En als ie mij niet ziet gaat ie héél , maar dan ook héél hard miauwen. Doordat hij doof is hoort hij zichzelf niet…. En als ik dan met mn slaapkop even haiiiii kom zeggen is ie weer even stil.  Verder ligt ie elke avond in mijn nek te spinnen. Heel veel kleding is kapot in mijn nek, omdat hij daar in ligt te melken met zijn pootjes.

Rocky heb ik leren pootjes geven. Nou ja niet echt pootjes geven. Ik noem het happy tapping. Hij tikt dan steeds mijn zijn pootje tegen mijn arm om aandacht te krijgen. Of hij gaat achter mij op de stoel zitten en gaat me op mijn rug aan tikken net zo lang dat ik hem aandacht geef. Als we een toetje eten en het is bijna op herkent hij het geluid van de lepel tegen het bakje en gaat ie met een schuin kopje zitten wachten totdat ie een likje yoghurt of ijs mag.

kat in nek zitten spinnen knorren

 • Hoe belangrijk is de band die je hebt met je huisdieren?

Toen ik de katten een half jaar had ben ik voor de eerste keer naar Indonesie op vakantie gegaan. Toen ik terug kwam had ik last van jeuk, hoesten en benauwdheid. De dokter dacht dat het gewoon verkoudheid was, maar toen het na een half jaar nog niet weg was ging ik weer naar de dokter. Ik vermoedde dat ik misschien iets had opgelopen op de vakantie. Maar helaas bleek ik ,na testen, een katten allergie te hebben. Dit zorgt ervoor dat ik elke ochtend snif en snuit en soms zijn er weken dat ik maar een paar uur per nacht slaap door de jeuk aan mijn keel en ogen. Het feit dat ik de katten nog steeds heb geeft denk ik wel aan hoe sterk de band met ze is. Het zijn mijn kinderen. Vreemd genoeg heb ik van Rocky meer last van de allergie dan bij Poetie.

Poetie is een pers en die staan er bekend om niet het gezondste ras te zijn. Sinds een paar jaar heeft ie één verstopt traanbuisje. Dit ziet er niet zo mooi uit, maar hier heeft ie zelf niet zo’n last van. Rocky is afgelopen half jaar heel erg afgevallen en na onderzoek bleek hij nierziekte te hebben. Hij is nu stabiel, maar ik weet dat dit het begin van het einde is. En daar word ik soms heel verdrietig van.

lieve katten

 • Wat zijn je favoriete herinneringen die je hebt gehad met je huisdieren?

Toen ik een keer op vakantie ging zouden de katten bij mijn ouders logeren. Ik had ze allebei in een apart reismandje gedaan. Halverwege kijk ik in mijn achteruitrijspiegel en zie ik dat Poetie ontsnapt was en lekker naar buiten zat te kijken. Zo schattig! Ik heb m natuurlijk wel weer snel in z’n mandje terug gedaan. Oh ja en de keer dat ie mijn lelies probeerde op te eten en er als een gele kuiken uit zag voor 5 dagen :)

Voor Rocky is het niet echt één gebeurtenis, maar meer hoe hij was als jong poesje. Een lekkere spring in het veld. Oh ja en hij is een plastic fetisj. Dit betekend dat ik alle plastic zakjes in huis goed moet opbergen, want anders gaat Rocky ze helemaal aflikken.

Rocky poes bengaalse kat witte pers

 • Welke koosnaampjes geef jij aan je huisdieren?

We hebben ze achternamen gegeven. Dit is als grapje begonnen. Poetie Pellow en Rocky Balboa. Als ze stout zijn noem ik ze ook bij voor- en achternaam hahahaha net zoals de juf of je moeder vroeger deed als ze boos was op je.

Hebben jullie huisdieren? Wat is er bijzonder aan jouw huisdier?

Maak hier kans op een roze make up pakketje en hier op een leuk statement t-shirt

Don't be shy......Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
CeetjeFurry Friend tag

Comments

 1. saskia

  wat leuk gedaan zo! wat een moppies van poesjes!! leuke foto’s heb je ertussen gedaan!

 2. Babs

  Wat een leuk verslag. dat tappen om aandacht en hard miauwen, zo grappig! Ook dat ie lekker naar buiten zat te kijken in de auto…lol
  Mijn katten heten Remy, Mattie en Siep. Ze zijn alledrie zo anders qua karakter. Remy komt ‘s avonds altijd binnen als wij warm eten en als ik yoghurt pak. Mattie is lief, maar kan wel eens uithalen. En Siep,dat is echt een kroeliewoelie.
  Babs onlangs geplaatst…Limited Edition “Metallure” by CATRICE

 3. Sara - Window On My Wardrobe

  Je katjes zijn echt prachtig! Ik kan echt blijven kijken naar alle mooie foto’s! Wat een superschattige lieverds!
  Ik ben zelf echt een kattenmens, ik heb 2 katten (eentje woont nog bij mijn mama) en mijn eerste kat is jammer genieg op 5-jarige leeftijd overleden, maar ze zijn echt mijn wereld. Ik kan echt niet zonder hun! Ik vind katten schitterende dieren, ik begrijp niet dat sommige mensen zeggen dat katten afstandelijk zijn en niet echt geven om hun baasje. Mijn kat geeft mij elke dag zoveel liefde en genegenheid, en dat zie je bij die van jou ook echt heel goed!

  Hopelijk mogen ze nog vele jaartjes bij jou blijven!

  X Sara
  Sara – Window On My Wardrobe onlangs geplaatst…Casual Chique: Lace Detailed Knit & Black Loose Shorts

  1. Author
   Ceetje

   Volgens mij zijn we allebei typische katten mensen hahaha :) Je praat er ook met net zoveel liefde over als ik ! X C

 4. Silke

  Wat een schatjes! En wat een goede band heb je met ze dat je ze nog steeds hebt ondanks je allergie. Ik ben voor Krieltje niet allergisch, maar als dat zo zou zijn zou ik het niet over mijn hart verkrijgen om haar weg te doen. Ik hoop dat je nog jaren van ze kan genieten!
  Silke onlangs geplaatst…How To. Perfect Glowy Skin

 5. Joyce

  Aaah wat een schatjes! Ik wil ook héél graag een katje. We hadden tijdelijk het katje van mijn vader in huis, maar die is helaas weer weg. Super jammer, want het is zo fijn als er altijd iemand is als je alleen thuis ben. Later als ik op mezelf woon wil ik wel heel graag een katje kopen!
  Joyce onlangs geplaatst…Catrice: limited edition – “Metallure”

 6. Birte

  Na het zien van al die schattige foto’s ben ik énorm blij dat je een uitzondering hebt gemaakt voor deze tag. Leuk artikel!

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.