Collection 2000 concealer VS Delia concealer van Wibra (dupe alert?)

In Review by Ceetje20 Comments

Tijdens een digitale zoektocht naar een goed dekkende concealer voor mijn donkere kringen kwam ik de Collection 2000 concealer regelmatig tegen.  Toen ik in Londen was wist ik ook niet hoe snel ik naar de Boots moest rennen om deze te kopen. Ik kocht hem in kleuren de 01 fair en 02 cool medium. Eentje voor de zomer en eentje voor de winter.

Review collection 2000 concealer dupe battle

Toen ik laatst in de Wibra liep (en deze super leuke armcandy kocht) viel mijn oog opeens op een concealer die me qua verpakking wel heel erg aan de Collection 2000 concealer deed denken. Hupsakee voor die €1,99 ging die mee. Want wat zouden er een boel meiden blij worden als blijkt dat dit een dupe zou zijn van de (niet in Nederland te krijgen) Collection 2000 concealer.

Delia concealer Wibra review

Ik heb voor deze battle de Delia in de lichtste kleur 01 gekocht. En van Collection 2000 laat ik jullie de  kleur 02 zien. De nummer 01 hiervan zou dichter bij die van Delia komen, maar die gebruik ik gewoon minder. En dan kan ik jullie gelijk het verschil laten wat een gele en een roze ondertoon in concealer met donkere plekjes doet.  Als je de verpakkingen naast elkaar ziet zie je al gelijk dat die van Collection 2000 een meer roze ondertoon (zalmkleurig) heeft en de Delia een gele.

beste concealer tegen donkere kringen onder ogen

Collection 2000 concealer review dupe

Nu heb ik zelf een gele ondertoon in mijn huid en met foundation houd ik hier altijd rekening mee. Maar als je donkere kringen (die vaak wat blauwig zijn) wilt neutraliseren dan kun je het beste een zalm of roze ondertoon concealer nemen. Dit heft elkaar op in de kleurencirkel. Net als groene concealer rode plekjes verdoezeld.

Hier zie je de swatches naast elkaar.Links is de Delia en rechts de Collection 2000. Nu heb ik voor en na foto’s gemaakt van de donkere kringen onder mijn ogen, maar ik heb besloten om deze toch maar niet te posten. Straks zal duidelijk worden waarom.

Swatch Collection 2000 concealer 02 cool medium

Dan komen we nu bij het belangrijkste: Want ook al lijkt de verpakking op elkaar hoe zit het met de werking van beide concealers? De collection 2000 gebruik ik al een tijdje. Dat betekend natuurlijk dat ie iets goed doet. En dat is namelijk de dekking. Hij dekt echt als een malle. Helaas ben ik ook de jongste niet meer en zijn daar toch echt de eerste (of tweede en derde en vierde) lijntjes onder mijn ogen. Doordat de concealer een flinke dekking heeft is hij ook een beetje dikker dan een gemiddelde under eye concealer (denk aan de Touche Eclat etc en klik verpakking) Ik moet dus oppassen dat ie niet in mijn lijntjes trekt. Dit probeer ik te voorkomen door eerst de wrinkle filler van Hema erop te smeren waardoor de lijntjes worden opgevuld. En daarna goed fixeren natuurlijk. Soms moet ik kiezen tussen flinke donkere kringen (hallo slapen jullie ook zo slecht als het bloedje heet is?!) of een beetje gecreasde concealer in mijn rimpeltjes. Vaak kies ik dan toch voor rimpels, want die zie je niet zo van een afstand. En hell yeah die donkere kringen zijn helaas wel goed zichtbaar. Wat wel jammer is dat bij de verpakking van de Collection 2000 na een week (!) al bijna alle letters waren verdwenen. Check het verschil:

best under eye concealer ever Collection 2000

Dan die van Delia. Om maar even met de deur in huis te vallen: Daar gaan de lettertjes nooit zo snel vanaf. Waarom? Omdat deze zodra deze review afgetikt is linea recta naar de pedaalprullie gaat. Dekking is heus niet heel slecht, maar @#$%^&* wat is dat ding droog! Zelfs als je binnen de 1 seconden hem wilt in deppen is het een ramp. Je krijgt hem bijna niet verschoven en al helemaal niet mooi verspreid. En dan gebruik ik ook nog eens mijn vingers, waardoor hij iets zachter kan worden en beter zou kunnen versmelten met de huid dan met een concealer kwast. Misschien als je een 15 jarig strak en vet huidje hebt deze misschien nog iets voor je zou kunnen doen. Maar voor alle 15 plussers zeg ik: koop lekker dat leuke setje armbanden of die schattige ijsjes nagellak bij de Wibra, want hier ga je niet vrolijk van worden.

swatch collection 2000 concealer 02 cool medium review

Vandaar dus dat ik jullie niet de verschrikkelijke (toch al) oncharmante foto’s van onder mijn ogen laat zien. Jullie zouden in shock zijn. En om toch een idee te geven de foto van mijn tattoo en de concealers. Links zie je de uitgedroogde, schilferige Delia en vanaf de helft van de tattoo rechts de Collection 2000. Get the point? Je ziet nu trouwens ook gelijk het verschil met roze en gele ondertoon. Zie je dat de rechterkant minder blauw is (en minder droog;)

Zo en nu direct die Delia concealer in de pedaalprullie gooien!

Heb jij nog tips voor goede under eyeconcealer?

Ik zou het leuk vinden als je mijn blog volgt via Bloglovin <3

 

Don't be shy......Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
CeetjeCollection 2000 concealer VS Delia concealer van Wibra (dupe alert?)

Comments

 1. Petra

  Wat jammer dat dit niet in de buurt komt van de Collection 2000 concealer komt….Achteraf gezien ben ik als ik dat zo lees over deze concealer, blij dat mijn “gierspier” weer overuren draaide toen ik er een paar dagen terug mee in mijn handen stond bij de Wibra….lekker duidelijke review….thanx!
  Petra onlangs geplaatst…Bling Bling …Wishlist!

 2. Natascha

  Ik had zo gehoopt dat de concealer ontdekking was toen ik je artikel begon te lezen haha jammer! Wel een super leuk verhaal heb je ervan gemaakt

 3. Julia...

  Goed om te weten dat deze niet werkt.
  Ik gebruik zelf sinds kort de maybelline pure cover mineral concealer. Gekocht bij Big Bazar. Zit al lang niet meer in het assortiment. Ik wilde eigenlijk de Age Rewind van Maybelline maar die verkopen ze volgens mij niet in Nederland.
  Julia… onlangs geplaatst…Foto van de dag: Maxima

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.