Review Ritzo Cosmetics voor de jonge huid

In Huidverzorging, Review by Ceetje10 Comments

Say what?! Voor de jonge huid……Okay ik ben dus eigenlijk niet echt de juiste doelgroep met mijn thirty something. Maar als er een nieuw Nederlands merk op de markt komt wil ik dat toch graag testen. Op Valentijnsdag bestaat Ritzo Cosmetics een jaar (dat wordt natuurlijk gevierd met kortingscode, straks meer daarover).

review Ritzo Cosmetics jonge huid producten

De producten van Ritzo zijn ontwikkeld en getest voor en door jonge meiden. Ze zijn gemaakt voor de jonge, gevoelige, onzuivere, vette tot gecombineerde huid. Mmmm alles wat mijn huid dus niet is. Ik heb een droge, ouder wordende huid met weinig onzuiverheden (okay 1 pukkel rond die periode van de maand) De enige overeenkomst is dan ook gevoelig. Ritzo gebruikt alleen natuurlijke ingrediënten. En voor alles wat de natuur ons niet geeft, gebruiken ze veilige alternatieven. In Ritzo producten vind je o.a. veel macadamia olie, jojobapit olie, druivenpit olie, shea butter en bamboe. Alle producten en ingrediënten die ze gebruiken zijn dierproefvrij.

Ik kreeg van Ritzo vier producten voor het gezicht opgestuurd die ik nu een maand gebruik. Allemaal hebben ze dezelfde strak vormgegeven verpakkingen. Ook de geur is lekker clean en niet te overheersend.

gel to milk cleanser ritzo review

Sensation Cleanser Gel-to-Milk (€9,95)

Gel-to-milk cleanser. Deze bevat de minste ingrediënten. En dus ook geen agressieve zeep bestandsdelen. Je brengt hem aan op hand of washandje. Hij gaat niet schuimen, maar verandert naar een soort melkachtige olie. Dat is even wennen, want ik ben zo iemand die denkt dat je huid  (of haar) pas goed schoon wordt als het product flink schuimt. Ook moest ik even wennen aan het olie achtige laagje wat hij achter laat. Mijn gevoel was dan ook om direct daarna  met de tonic mijn gezicht te ontvetten. Na een tijdje merkte ik dat ik me steeds minder stoorde aan het olie laagje ,en alleen nog op dagen dat ik  make up op had, een tonic daarna gebruikte. Ik denk dat de cleanser het fijnste product is van degene die ik heb mogen testen.

cleansing milk ritzo review

Sensation Cleansing Milk (€11,95)

De cleansing milk doe je het langst mee. deze is wat vloeibaarder dan de meeste milks die ik gewent ben. Met als resultaat dat het soms iets te hard uit de verpakking spuit ( ja tuurlijk op mijn nieuwe vest, clumsy me). Doet zijn werk gewoon goed.

Day Moisturizing Cream Sensitive Skin SPF 15 (€14,95)

De dagcrème heeft een licht matterend effect. Ik heb eerder een droge huid, maar zie wel degelijk een matterend effect. Hij trekt snel in en geeft een open gevoel. Soms heb je van die crèmes waarbij je acuut weer gaat zweten als je ze op doet en deze heeft dat gelukkig niet. In de crème zit spf 15. Helaas staat dit niet op de verpakking, maar gelukkig wel op de site.

review Ritzo dag en nacht creme cream ervaring

Night Rebalancing Cream Sensitive Skin  (€12,95)

Bij de nachtcrème  merkte ik dat hij soms net niet voedend genoeg was voor mij. Dat merk ik aan een plekje op mijn kaaklijn waar dan een soort “I need more cream cause I’m dry” effect ontstaat. Heel af en toe gebruikte ik nu het nacht serum de HEMA om mijn huid te boosten.

Soms is mijn levensstijl niet al te gezond. Ik slaap niet altijd voldoende, ben druk en gezond eten schiet er helaas ook wel eens bij in. Dit heeft natuurlijk ook effect op mijn huid. Mijn gezicht voelt dan wat minder glad. Ik merkte dat na een week gebruik mijn huid wat rustiger werd en egaler/gladder aanvoelt.  De fijne lijntjes (bijvoorbeeld op mijn voorhoofd) zijn wel weer iets meer aanwezig. Logisch, want normaal gesproken gebruik ik de “Hello mirror guess my age” lijn van HEMA. Speciaal voor de 30+ huid

review Ritzo producten sensation cleanser

De lijn van Ritzo is niet echt specifiek voor mijn huidtype. Toch bevallen de producten zo goed dat ik ze ga opmaken. Maar wat zou het mij fijn lijken als Ritzo een lijn speciaal voor de (ahum) ouder wordende huid gaat ontwikkelen. Ik meld me nu al aan als proefpersoon;)

Je kunt de producten los kopen, maar er zijn ook fijne pakketjes samengesteld waardoor je een stuk goedkoper uit komt. Met de kortingscode Valentijn krijg je t/m 14 februari 2015 het tweede product gratis.

Ben jij al bekend met de producten van Ritzo?

Don't be shy......Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
CeetjeReview Ritzo Cosmetics voor de jonge huid

Comments

 1. Svenja

  De producten van Ritzo zijn zo ontzettend fijn! Heb ze ook een tijdje geleden getest. en nu zijn ze ondertussen op. De producten hebben echt veel goeds voor mijn huid gedaan!

 2. Kirsten

  Ik lees steeds meer over Ritzo, ik ben er zelf niet bekend mee maar het lijken me wel fijn producten om te proberen.

 3. chucky1012

  Dat klinkt heel goed!
  Heel betaalbaar.
  Goed artikel en heel duidelijk.
  Ben er zo beniewd naar want dit merk ken ik niet.

 4. Miss Paperfection

  Ben met dit merk nog niet bekend maar wil het zeker wel eens proberen. Lijken mij fijne producten, maar een lijn voor de iets ouder wordende huid zou wel goed zijn.

 5. Petra

  Het klinkt heel erg fijn, maar ik heb het zelf nog niet geprobeerd, Wel heb ik er al aardig wat goede dingen over gelezen,,Ook ik val volgens de “tellers’niet in de doelgroep, maar ach een kniesoor die daar op let… ;-)

 6. Jaimy en Laura

  Oké, ik heb ook niet meer echt een jongere huid (ik ga al tegen de 30 ai!) maar ik heb afgelopen zomer deze producten mogen uittesten en wat vond ik ze fijn! Ik vind het echt jammer dat ze op zijn. Vooral de dag en nachtcreme vond ik heerlijk. Mijn huid werd er heel rustig van.

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.