Review Wilkinson Sword Hydro 5 (written by boyfriend)

In Review by Ceetje11 Comments

“Scháááát, hoe wil je dat ik die review schrijf?”
Ceetje: “Nou,.. ikzelf ben altijd wel persoonlijk in mijn reviews…”
Ah.. nou, ik zal m’n best doen.

And so it begins; mijn review over de Wilkinson Sword Hydro 5 scheermessen.

Wat mijn credentials zijn als het gaat om het reviews van een scheermes? Ik ben iemand die zich vaak moet scheren. Bijna dagelijks. Vanaf m’n puberteit. Denk zo’n 16 jaar geleden. Sterker nog: Ik denk dat als je lang genoeg kijkt, dat je mijn baard kunt zien groeien.In mijn tijd tot dusver heb ik al aardig wat mesjes versleten.

Mijn vroegste herinnering was een uitermate (huid)irriterende scheerervaring met goedkope wegwerpmesjes. Dat heb ik dus ook gedaan. Weggeworpen en nieuwe gekocht: Gillette mach 3. Dat was toen een revolutie in scheermesjes land en werd meteen de standaard. 3 mesjes in plaats van 1. Met een hydraterend stripje.

review scheermes wilksinson hydro 5

Veel verschillende aanbieders van (kwaliteits)scheermessen had en heb je eigenlijk nog steeds niet. Gilette weet zichzelf zó te vermarkten, dat er eigenlijk geen andere keus is. Tuurlijk, Wilkinson bestaat ook al een behoorlijke tijd, maar je betaalt om en nabij dezelfde prijs en je krijgt er geen grote opvallende displays en tv reclames bij.

Waarom dit van belang is? Feit: Wij mannen lopen een winkel in, en het liefst zo snel mogelijk weer uit. Wij lopen recht op ons doel af en laten ons niet zo makkelijk van onze missie voorhanden afleiden. Dit geldt met name voor scheermesjes.

Als Gillette daar dan makkelijk voor het grijpen ligt met een groot bord geparadeerd waarop staat: koop bij ons want wij zijn goed, scheren het lekkerst en bovendien ga je door ons op David Beckham lijken, Ferrari rijden en heb je de vrouwen voor het kiezen…dan is de keuze natuurlijk snel gemaakt. Sindsdien heb ik eigenlijk altijd van dit merk mijn mesjes gekocht en dat beviel toen prima. Het is iets duurder dan de wegwerpers, maar je houdt nog een flink stuk van je gezicht over.

review hydro 5 for men shaving wilkinson

Alles was kalm en goed, tot de lancering van een nieuwe lijn: Gillette Fusion. 5 Messen. Goedemiddag! Het scheerde inderdaad allemaal weer net even wat beter en gladder. Qua prijs viel het dan helaas erg tegen. Ik meen dat de gewone fusion* destijds voor 45 euro** op de markt werd gebracht. Hier kreeg je dan 8 of 12 mesjes voor. Het idee hierachter is dat dit genoeg zou zijn voor een half jaar. Helaas geldt dit niet indien je, je bijna dagelijks moet scheren, hier kwam ik al gauw achter. Dit heeft ook met name te maken met de hydraterende gelstrip; die gaat al redelijk snel op na het spoelen van je mesjes (onder warm water).

*Je hebt fusion gewoon met alleen de 5 mesjes, maar ook de fusion power. Dit wil inhouden dat er een batterij in je houder zit die je tijdens het scheren microtrillingen geeft. Waardoor de huid minder zou gaan irriteren en je nog beter zou kunnen scheren.Dit heb ik even overgeslagen, ik houd niet zo van vibrerende dingen in m’n gezicht. Of elders.
**Inmiddels valt me op dat er scherpere prijzen worden geboden.

wilkinson hydro 5 review for men

Affijn, nu dus een aantal keer mogen scheren met de Wilkinson Hydro 5 scheermessen en ik moet zeggen:
Beste mesjes ooit! Kan niet anders zeggen. Wat me in eerste instantie opviel is dat de scheermes zelf vrij groot is in vergelijk tot andere messen die ikzelf gewend ben.Hierdoor zou hij alleen minder geschikt zijn voor het trimmen en detailwerk. Dit bleef een beetje steken, totdat er een suggestie kwam van Ceetje: kijk ook op de verpakking naar wat ze beloven. Ah, een verpakking van een scheermes lezen. Is volgens mij ook voor het laatst gebeurd tijdens m’n puberteit. Nu kwam ik er na het lezen pas achter dat je het hydraterende gel reservoir – welke aan de bovenkant – zit naar achter kunt duwen. Hierdoor maak je hem kleiner en compacter, speciaal gemaakt voor het trimmen en details bijwerken. Misschien dat ik toch wat vaker de verpakkingen ga lezen.

review wilkinson sword hydro 5 scheermes

review wilkinson scheermes hydro 5 voor mannen

Wat belooft Wilkinson Sword allemaal over de Hydro 5?

 • Het gel reservoir met hydraterende gel zou tot 2x langer meegaan.
  Belangrijk punt. Vaak is het zo dat het stripje al eerder op is dan dat de mesjes bot zijn, doordat ik hem regelmatig afspoel met (warm) water. Dit punt kan ik nu nog niet beamen, doordat ik hem nog maar 2x heb gebruikt. Als ik er goed naar kijk / even op inzoom, dan is het inderdaad een soort reservoir ipv een normale strip. Hierdoor vermoed ik dat je deze inderdaad minder snel verliest na het afspoelen. Update: inmiddels gebruik ik hem 2 weken en heb inderdaad het idee dat het gel reservoir langer mee gaat.
 •  Ultra Glide mesjes met geïntegreerde Skin Guards**.
  Juist. Staan wel 2 sterretjes achter, echter staat er niet op de verpakking wat dit precies inhoudt. Na wat Googlen is dit de uitleg: “The skin guards increase the touch points between the razor and the skin – this means pressure is more evenly distributed and the skin is smoothed out for less risk of irritation”
 •  Kantelbaar reservoir
  Mooi, anders was het trimmen lastiger geweest.
 • Dermatologisch getest
  Ok.
 •  En deze vind ik zo mooi: “ONZE beste scheerbeurt voor je huid”.
  ‘Onze’. Dus niet wij zijn de beste, we hebben het beste etc. etc. nee, wij hebben ons best gedaan.En meer kun je ook niet doen Wilkinson, touché.

review wilkinson sword hydro 5 for mannen

Conclusie: ik ben zeer aangenaam en positief verrast door de Hydro 5 van Wilkinson. Ik denk dat dit de fijnste mesjes zijn, welke ik tot nu toe in mijn leven mee heb mogen maken. (Update: ik merk wel dat de mesjes iets sneller bot worden dan ik had verwacht.) Met hydraterende gel die 2x zo lang meegaat dan een ander. Ik ga mijn huidige messen even aan de kant leggen en verder met deze, want zoals ik al aangaf hij bevalt me prima. 

Het Wilkinson Sword Hydro 5 scheersysteem incl 1 mesje kost gemiddeld €13,50 en voor vier mesjes betaal je ook €13,50

Ceetje: Dank je wel lieverd voor het schrijven van deze uitgebreide review. Wat vonden jullie ervan?

Maak kans op het Sleek Storm oogschaduw palette. Klik hier om naar de winactie te gaan.

Don't be shy......Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
CeetjeReview Wilkinson Sword Hydro 5 (written by boyfriend)

Comments

 1. saskia

  Nooit gedacht dat ik met zoveel plezier een review gelezen zou hebben van een mannelijk scheermesje! Wat een schrijf talent! En voor mij heel herkenbaar, mijn man weet wat hij moet hebben, ziet, pakt, betaald en loopt de winkel weer uit… Mokkend omdat ik nog even bij de make-up, douchegel, bodylotion, rommelspulletjes, haarspray en ga zo maar door wil kijken en met drie tasjes naar buiten kom met niet geplande spullen die we volgens hem niet nodig hadden en volgens mij altijd van pas komen!
  saskia onlangs geplaatst…MUA Luxe Velvet Lip Laquers A Flush en Criminal

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.